Bănci și Asigurări

BT Leasing a finanţat bunuri în valoare de 41 mil. euro în primele patru luni din an. Plus 27%

Ionuţ Morar, director general al BT Leasing: Leasingul finan­ciar este cea mai facilă formă de finanţare pen­tru astfel de companii.

Ionuţ Morar, director general al BT Leasing: Leasingul finan­ciar este cea mai facilă formă de finanţare pen­tru astfel de companii.

Autor: Anelis Baciu

14.06.2017, 00:05 520

BT Leasing, divizia de leasing financiar a Băncii Transilvania, a finanţat bunuri în valoare de 41 milioane de euro în intervalul ianuarie-aprilie al acestui an, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania şi-a propus ca pe termen lung să devină liderul companiilor de leasing din România. În prezent BT Leasing nu intră în top cinci companii de pro­fil din piaţa locală după va­loa­rea bunurilor finanţate. Pentru a sus­ţine creşterea fi­nan­ţă­rilor, BT a luat un îm­pru­mut în valoare de 20 de milioa­ne de euro de la Banca Euro­peană pentru Recon­struc­ţie şi Dezvol­tare (BERD), bani pe care îi va folosi pentru finan­ţa­rea com­paniilor mici şi mijlocii (IMM) din oraşele mari din ţară. „Prin această nouă faci­litate dorim să sus­ţinem cât mai multe IMM-uri din Ro­mâ­nia, cu atât mai mult cu cât leasingul finan­ciar este cea mai facilă formă de finanţare pen­tru astfel de companii“, a declarat Ionuţ Morar, director general al BT Leasing. Com­pa­nia a luat până în prezent patru finanţări de la BERD cu o valoare totală de 45 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO