Bănci și Asigurări

BT Leasing asteapta un profit de 1,8 mil. euro

22.06.2007, 19:11 17

BT Leasing, companie membra a grupului Banca Transilvania, si-a propus pentru acest an obtinerea unui profit net de circa 1,8 milioane de euro (5,8 milioane de lei), potrivit unui raport al administratorilor societatii publicat in Monitorul Oficial.
In 2006, compania a raportat un castig net de peste 1,4 milioane de euro (5,1 milioane de lei), cresterea asteptata pentru anul in curs fiind de circa 28% in euro.
Bugetul BT Leasing prevede atingerea unei cote de piata de 3% pana la sfarsitul anului, cu afaceri de 60 de milioane de euro.
In 2006, compania a finantat achizitii de bunuri in valoare de circa 42 de milioane de euro, fiind specializata pe leasing de autovehicule si echipamente noi si second hand.
Numarul oraselor in care societatea este prezenta va creste in acest an cu 16, pana la 34.
Recent, actionarii companiei au aprobat majorarea capitalului social la 5,9 milioane de euro (18,9 milioane de lei), prin incorporarea profitului nerepartizat in valoare de circa 1,5 milioane de euro (4,8 milioane de lei).
BT Leasing avea in portofoliu la sfarsitul anului trecut peste 4.600 de contracte, fata de circa 3.300 la finalul lui 2005.
Banca Transilvania mai detine aproape 39% dintr-o societate specializata pe leasing de echipamente medicale, Medicredit Leasing. Actiunile au fost cumparate in decembrie anul trecut pentru suma de 1,7 milioane de euro (aproape 6 milioane de lei).
Potrivit raportului publicat in Monitorul Oficial, Banca Transilvania va mai investi in acest an un milion de euro in dezvoltarea Medicredit Leasing.
De asemenea, banca are optiunea de a achizitiona cel putin 50% plus o actiune capitalul social al Medicredit Leasing pana la sfarsitul lunii iulie.
Piata leasingului ar putea ajunge la 4,3 miliarde de euro, dupa ce in 2006 inregistrase un nivel de 3,26 miliarde de euro, potrivit Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO