Bănci și Asigurări

BTR nu a reusit sa cumpere nici o actiune Asirom

20.06.2000, 00:00 18



Banca Turco-Romana (BTR) nu a reusit sa cumpere nici o actiune Asirom, oferta publica de cumparare lansata in acest sens pe 24 mai incheiindu-se fara nici o subscriptie, pentru ca in tot acest timp in piata au existat preturi peste cel oferit de BTR pentru o actiune a societatii de asigurare.

"Initial oferta de cumparare trebuia sa se incheie pe 12 iunie, dar am soliciat prelungirea cu inca o saptamana a acesteia in aceleasi conditii. Asadar, oferta s-a incheiat si nu am reusit sa achizitionam nici o actiune Asirom", a declarat Simona Constantinescu, directorul adjunct al departamentului piete de capital din cadrul bancii.

Ea a adaugat ca nu banca nu intentioneaza prelungirea ofertei, "cel putin deocamdata".

BTR a vrut sa cumpere aproape 13 mil. actiuni Asirom la pretul de 13.500 lei/actiune, cu valoarea nominala de 1.000 de lei.

Saptamana trecuta, in paralel cu oferta BTR - de 13.500 lei/actiune - in piata exista o oferta venita din partea unie societati ciprioate Lindsell Enterprises, in spatele careia se afla fondul de investitii Broadhurst, care oferea 14.870 lei/actiune.

Asirom are un capital social de 29,2 mld. lei, iar actionarii sunt Interagro cu 33,04%, FPS cu 26,8%, Rafinaria Astra Romana cu 15,4%, Banca Agricola cu 9,96%, Broadhurst Investment Limited cu 6,92% si micii actionari cu 6,9%.

Asirom detine circa jumatate din piata globala a asigurarilor din Romania, avand anul trecut o cifra de afaceri de peste 100 mil. $. Interagro a devenit principalul actionar la Asirom in urma unui plasament privat din vara anului 1998, prin care ponderea FPS s-a redus de la 70% la 27%.

Actionarii BTR se vor intalni astazi intr-o Adunarea Generala Ordinara care pe ordinea pe zi are si numirea a inca doi vicepresedinti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO