Bănci și Asigurări

Cardif devine sucursala si iese de sub umbrela CSA

03.12.2009, 23:07 54

Cardif Asigurari, companie de asigurari de viata detinuta degrupul francez BNP Paribas, infiintata la inceputul lui 2007, isiva transfera operatiunile catre o sucursala infiintata de grup anultrecut, Cardif Vie.

Compania va iesi astfel de sub "umbrela" Comisiei de deSupraveghere a Asigurarilor (CSA), deoarece sucursalele suntsupravegheate de autoritatile din tara de origine, in acest caz decele din Franta. Anul acesta alti doi asiguratori - AIG Romania siAviva Asigurari de Viata - au anuntat ca intentioneaza sa setransforme in sucursale. Anul trecut BNP Paribas a infiintat pepiata locala si o sucursala de asigurari generale, Cardif RisquesDivers.

Cardif asteapta in prezent aprobarea CSA pentru transferul deportofoliu catre sucursala de asigurari de viata.

"Transformarea operatiunilor de asigurari de viata in sucursalaface mai usoara gestionarea unitara a intregii activitati dinRomania, ambele domenii (asigurari de viata si generale) operand lastandarde similare. Trendul european este de creare a unei pieteunice de asigurari si a unui model standard de contract european deasigurare. Din motive de Solvency II (directiva UE mai restrictivacare stabileste niveluri mai ridicate ale capitalului, in functiede riscuri, si care urmeaza sa fie implementata din 2012 - n.red. )este mult mai usor de implementat aceeasi structura in cazul uneisucursale decat in cazul subsidiarei, va fi mai usor de indeplinitcerintele legale privind aspectele financiare, dar si celeoperationale", a declarat Carmen Bahrim, directorul general alCardif Asigurari.

Cardif vinde in principal asigurari de viata pentru clientiicompaniei de credite de consum a BNP Paribas, Cetelem. In primelenoua luni din acest an, primele brute subscrise din asigurari deviata au urcat cu 40%, iar la sfarsitul anului crestereasubscrierilor va fi probabil de 45%, potrivit lui Carmen Bahrim. Eaafirma ca rezultatul transformarii in sucursala nu va fi reducereacosturilor, ci o mai buna alocare a resurselor.

"Din perspectiva noastra, nu am identificat o reducere acosturilor de functionare odata cu transformarea in sucursala aoperatiunilor de asigurari de viata, avand deja un capital varsatsemnificativ si o echipa completa de functionare de ani de zile. Incazul Cardif in Romania, cresterea de eficienta va fi vizibila indomeniul gestionarii timpului si al alocarii resurselor."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO