Bănci și Asigurări

Carpatica da credite pentru taximetristi

26.10.2004, 00:00 234

Banca Comerciala Carpatica a anuntat ca acorda credite taximetristilor sau societatilor de taximetrie  in cadrul unui program de finantare destinat intreprinderilor mici si mijlocii pe care il deruleaza impreuna cu banca germana Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW).
Suma pe care taximetristii o pot imprumuta de la Carpatica se ridica la maximum 300 de euro, iar scopul imprumutului este achiztionarea de aparate de taxat fiscale. Dobanda perceputa de banca este de 16% pe an.
Programul de finantare pentru aparate de taxat fiscale pentru taximetrie se desfasoara in 17 unitati ale bancii, situate in orasele Alba Iulia, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Reghin, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.
Programul este derulat de Carpatica din fonduri KfW, impreuna cu Horus Banque et Finance, firma de consultanta a Fondului Romano-German. Carpatica si firma de consultanta deruleaza o linie de finantare externa de opt milioane euro care a fost pusa la dispozitie de catre banca germana. Linia de finantare are ca scop sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, asociatiilor familiale, persoanelor fizice autorizate si a liber-profesionistilor.
KfW este principala banca de dezvoltare a statului german, administrand active cu o valoare de peste 250 de miliarde de euro. Institutia are un rol central in activitatea de export si in cadrul proiectelor de finantare.
Carpatica a raportat, in primele noua luni, un profit brut de 141 miliarde lei, cu 53% mai mult fata de nivelul atins in septembrie 2003, in timp ce profitul net s-a ridicat la 109,4 miliarde lei. Carpatica detine o retea teritoriala formata din 55 de unitati. Valoarea investitiilor realizate de banca in primele noua luni ale acestui an s-au ridicat la 4 milioane de euro si au fost directionate in special catre construirea unui sediu central nou al bancii si extinderea retelei teritoriale si dezvoltarea retelei informatice.
Valoarea totala a activelor Carpatica a ajuns la 4.222 miliarde lei (102 milioane de euro), cu 61,4% fata de sfarsitul lunii septembrie 2003. Capitalurile proprii ale bancii au avansat cu 76,3%, pana la 1.065 miliarde lei in conditiile in care Carpatica a atras bani de la actionari in prima jumatate a anului in cadrul unei majorari de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO