Bănci și Asigurări

Carpatica si-a luat director general adjunct de 33 de ani

Carpatica si-a luat director general adjunct de 33 de ani

George Ciobanasu

29.10.2009, 23:12 472

George Ciobanasu, 33 de ani, a fost numit in functia de directorgeneral adjunct al Bancii Carpatica, responsabil cu activitatea decorporate banking. El vine pe un post cu noi atributii, fara ainlocui pe nimeni.

"Conducerea executiva a Bancii Comerciale Carpatica va avea unnou membru incepand cu luna noiembrie a anului curent, completandastfel structura de management actuala", a anuntat banca.

Noul director adjunct al Carpatica are o experienta de sapte aniin domeniul bancar.

Absolvent al Academiei de Studii Economice Bucuresti si alProgramului MBA Romano-Canadian in 2001 - specializarea Finante,Ciobanasu a schimbat patru banci in cei sapte ani deexperienta.

In primii ani de activitate in sistem, a avut responsabilitatiin activitatea de creditare la Banca Transilvania, dupa care, in2006 a plecat pe postul de director regional Bucuresti la Bancpost,banca aflata intr-un prelungit proces de restructurare.

A trecut astfel de la analiza si restructurare de credite laconducerea unei retele de retail pe cea mai importanta piata a uneibanci: Capitala. Ciobanasu a reusit aproape sa dubleze numarul desucursale si de angajati pe regiunea Bucuresti intr-un an deactivitate la Bancpost.

In toamna anului 2007, a fost recrutat de portughezii de laMillennium Bank, banca nou intrata pe piata locala, sa conducadivizia de IMM a diviziei de clienti corporate. La Carpatica,principalele sale obiective de management urmaresc "crestereacompetitivitatii bancii si dezvoltarea portofoliului de clienticompanii".

La finele lunii septembrie, presedintele - director generalNicolaie Hoanta, 58 de ani, a plecat de la conducerea BanciiCarpatica, dupa ce a ocupat functia timp de opt ani. El a fostinlocuit cu Nicolae Surdu, fost director general al sucursaleiFortis Bank din Romania. Tot in acea perioada si-a prezentatdemisia si directorul general adjunct Camelia Aron.

Ilie Carabulea, principalul actionar al bancii, a declaratrecent ca institutia a ajuns la un stadiu de dezvoltare in care arenevoie de sprijinul financiar si know-how-ul unei banci mai maripentru a creste si mai mult.

Carpatica este o banca de talie mica din sistem, cu unportofoliu de credite de 475 mil. euro in primul semestru si unprofit de aproape 2 mil. euro.

A patra banca in 7 ani

Prezent: Director general adj. responsabil de companii,Carpatica

2007 - 2009: Director al diviziei corporate - IMM, MillenniumBank

2006 - 2007: Director regional Bucuresti, Bancpost

2002 - 2006: Responsabil de activitati de creditare, BancaTransilvania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO