Bănci și Asigurări

Câţi clienţi au asigurătorii: numărul poliţelor a crescut cu 800.000 anul trecut

Câţi clienţi au asigurătorii: numărul poliţelor a...

Autor: Anelis Baciu

08.07.2014, 00:00 67

Companiile de asigurări aveau la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut 16,2 milioane de poliţe în vigoare, cu aproximativ 800.000 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit raportului anual al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Raportat la o populaţie de 20 de milioane de locuitori, numărul poliţelor este redus, mai ales că o bună parte din contracte sunt încheiate de companii. Mai mult, o parte din clienţi au două sau mai multe contracte de asigurare în vigoare, Cele mai multe contracte de asigurare, 72% şi echivalentul a 11,6 milioane de poliţe, au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor generale. Numărul poliţelor generale este în scădere cu 200.000 în comparaţie cu sfârşitul lui 2012.

Pe de altă parte, vânzările de poliţe de viaţă au urcat cu aproape 1 milion de contracte anul trecut şi s-au situat la 4,6 milioane de contracte. Cu toate că asigurătorii au vândut mai multe poliţe de viaţă, încasările pe acest segment au scăzut cu 9%, ceea ce înseamnă că primele s-au redus. O situaţie contrară s-a întâmplat însă în cazul asigurărilor generale, unde deşi numărul poliţelor a scăzut, primele subscrise s-au menţinut la nivelul din 2012. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO