Bănci și Asigurări

Ce poziţii ocupă băncile în topul celor mai valoroase 100 companii din România

Ce poziţii ocupă băncile în topul celor mai valoroase...

Autor: Ciprian Botea, Cătălina Butan,

08.12.2013, 11:48 775

Nouă bănci, evaluate împreună la 5,2 miliarde de euro, au intrat în ediţia de anul acesta a clasamentului celor mai valoroase 100 de companii din România, realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu casa de investiţii Capital Partners.

Valoarea celor nouă jucători din domeniul financiar a crescut cu circa 340 de milioane de euro faţă de ediţia de anul trecut, în timp ce numărul băncilor a rămas constant. 

Cea mai valoroasă bancă locală este BRD, al doilea jucător din sistem după volumul activelor administrate, banca deţinută de grupul francez Société Générale fiind evaluată la 1,45 miliarde de euro, respectiv 9% peste nivelul din 2012. Banca ocupă poziţia a şasea în clasamentul celor mai valoroase 100 de companii din România. BRD a avut pierderi anul trecut, dar a câştigat două poziţii în topul celor mai valoroase companii locale.

Poziţia a doua este ocupată de BCR, cea mai mare bancă în funcţie de activele deţinute, care este evaluată la puţin peste un miliard de euro, în scădere cu 6%. Banca ocupă poziţia a 11-a, după ce a pierdut două locuri faţă de 2012. BCR a avut anul trecut o pierdere record de 1,2 miliarde de lei, dar a revenit pe profit după primele nouă luni din acest an.

WikiZF: Profilul companiei BRD

 

Citiţi mai multe despre ceilalţi jucători valoroşi din sistemul bancar pe zfcorporate.ro.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO