Bănci și Asigurări

Ce spune guvernatorul Isărescu despre cea mai controversată lege: OUG nr. 114/2018 este cel puţin o nereuşită, este un impozit pe politica monetară

Ce spune guvernatorul Isărescu despre cea mai...

Autor: Alina Botezatu

12.02.2019, 13:07 802

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a spus, marţi, că actul normativ prin care a fost introdusă taxa pe activele financiare ale băncilor este cel puţin o nereuşită, deoarece are efecte asupra politicii monetare.

„OUG nr. 114/2018 este cel puţin o nereuşită, este un impozit pe politica monetară, ne leagă de mâini. (...) Dacă noi, la un atac al leului majorăm dobânzile, omorâm băncile”, a afirmat Mugur Isărescu, marţi, la audierea de la Comisia Economică a Senatului.

La această audiere participă întreg Consiliul de Adminsitraţie al BNR, iar iniţiativa audierii i-a aparţinut senatorului ALDE Daniel Zamfir, preşedintele acesteia.

„Este atac la adresa independenţei instituţiei. (...) Avem deja semnale de la Banca Centrală Europeană”, a subliniat Isărescu, când a explicat efectele taxei pe activele financiare ale băncilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO