Bănci și Asigurări

CEC a numarat 3,1 milioane de clienti

28.06.2006, 19:02 19

CEC, a cincea banca din sistem dupa active si proprietara celei mai extinse retele teritoriale, are aproximativ 3,1 milioane de clienti. Presedintele bancii, Eugen Radulescu, spune ca odata cu implementarea unui sistem informatic, CEC a putut sa stabileasca cu exactitate numarul clientilor.
"Am tras o prima linie si ne-am numarat clientii. Avem 3,1 milioane de clienti, dintre care putin peste 100.000 sunt persoane juridice, iar restul persoane fizice. Numarul clientilor creste destul de rapid", a spus Radulescu, la seminarul "Banking on Romania", organizat de cotidianul Financial Times si revista The Banker.
El a precizat ca intreprinderile mici si mijlocii (IMM) reprezinta aproximativ 98% din totalul clientilor persoane juridice. Radulescu sustine ca banca a reusit sa-si imbunatateasca sensibil ritmul de acordare de credite. Astfel, zilnic sunt acordate credite de 6-7 milioane de lei (1,6-1,9 milioane de euro) pentru clientii individuali, respectiv de 5-6 milioane de lei pentru clientii persoane juridice.
CEC are al doilea portofoliu de clienti ca marime din sistemul bancar local, dupa cel al BCR. In pozitia de lider autoritar de piata, cu o cota de aproape 26% pe active, BCR are si cel mai mare portofoliu de clienti: peste 4 milioane, dintre care aproximativ 90% sunt persoane fizice. Pe locul al treilea vine BRD-SocGen, care are peste 1,8 milioane de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO