Bănci și Asigurări

CEC caută clienţi la refinanţări cu dobâdă de 6,9% la credite în lei

Autor: Ciprian Botea

16.03.2011, 23:45 37

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului,caută clienţi cărora să le refinanţeze datoriile, astfel că a reduso parte din comisioane şi a prelungit perioada de creditare până la35 de ani la împrumuturile acordate până la sfârşitul lunii mai.Comisionul lunar de administrare este zero în primul an de derularea contractului, iar pentru anii următori a fost redus la 0,5% dinsold comparativ cu 1% anterior.

Totodată, banca nu percepe comision de analiză a dosarului şipromite clienţilor să plătească jumătate din contravaloarea taxelornotariale de constituire a ipotecii. Printr-un credit derefinanţare cu ipotecă pot fi consolidate mai multe împrumuturi,condiţia fiind ca măcar unul dintre creditele care fac obiectulrefinanţării să fi fost acordat cu cel puţin trei ani în urmă.

Dobânda la creditele în lei este fixă, de 6,9%, în primul an decreditare, iar ulterior devine variabilă şi este stabilită înfuncţie de indicatorul ROBOR la trei luni (6,2% pe an la cotaţiaactuală) plus o marjă de 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO