Bănci și Asigurări

CEC şi-a majorat capitalul cu 7 mil. euro din profitul de anul trecut

CEC şi-a majorat capitalul cu 7 mil. euro din profitul...

Autor: Ciprian Botea

10.06.2013, 21:03 109

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, şi-a majorat capitalul cu 32,5 milioane de lei (circa 7 mil. euro) prin capitalizarea profitului obţinut anul trecut. Banca a înregistrat în 2012 un profit net de circa 37 mil. lei. Capitalul social al băncii a ajuns în urma acestei majorări la peste 1,12 miliarde de lei (250 mil. euro).

„Majorarea capitalului este necesară atât în contextul concurenţial actual, cât şi prin prisma proiectelor viitoare de dezvoltare ale băncii“, a declarat Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank. Capitalul băncii a crescut cu 70% pe parcursul ultimilor cinci ani, bani proveniţi exclusiv din profiturile obţinute în fiecare an.

Ministerul Finanţelor, acţionarul băncii, nu a mai adus bani la capital din decembrie 2006 din cauza restricţiilor privind schemele de ajutor de stat impuse de Comisia Europeană. Oficialii băncii au declarat în mod constant că banca nu poate accelera creditarea câtă vreme nu există o majorare substanţială de capital. CEC avea la finalul anului trecut credite de aproape 12 miliarde de lei (2,7 mld. euro).

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 11.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO