Bănci și Asigurări

Cel mai mare asigurător european anunţă joi strategia pentru piaţa românească

Cel mai mare asigurător european anunţă joi strategia pentru piaţa românească

Autor: Ciprian Botea

09.05.2011, 23:46 1316

Gigantul francez AXA, cel mai mare asigurător european, îşi valansa joi oficial operaţiunile din România, urmând să anunţe şistrategia pe care grupul a pregătit-o pentru piaţa locală.

Asigurătorul a intrat pe piaţa românească la începutul anuluitrecut, când a achiziţionat Omniasig Life, un jucător de talie micăpe segmentul asigurărilor de viaţă, de la Vienna Insurance Group(VIG). Valoarea tranzacţiei a fost estimată la mai puţin de 10 mil.euro.

Oficialii AXA Asigurări nu au răspuns până la închiderea ediţieiunei solicitări a ZF privind strategia pe care compania o va aplicape piaţa românească. Surse din piaţă spun însă că asigurătorul areun buget de un million de euro numai pentru campania de publicitatecare va fi implementată după lansarea oficială a operaţiunilor.

Francezii s-au ocupat în ultimul an de crearea unei reţele dedistribuţie şi de dezvoltarea portofoliului de produse şi auinstalat o nouă echipă de conducere la compania pe care auachiziţionat-o în primăvara lui 2010. AXA a recrutat-o pe poziţiade preşedinte al subsidiarei locale pe Violeta Ciurel, fostă şefă aING Asigurări care în ultimii ani a lucrat pe o poziţie de managerla sediul central din Amsterdam al grupului olandez.

AXA a ales să atace piaţa locală prin cum­părarea unei companiimici, deoarece toţi jucă­torii de dimensiuni mari au fost dejaachiziţionaţi de investitori străini, care mizează pe potenţialulsemnificativ de creştere al industriei locale de asigurări.

Francezii urmăreau intrarea în România de mai mulţi ani, iar în2008 au concurat pentru preluarea Asiban, dar au pierdut în faţarivalilor de la Groupama, aceştia din urmă oferind 350 mil. europentru compania deţinută de mai multe bănci locale.

Înainte de a intra efectiv pe piata locală prin preluareaOmniasig Life, AXA încheiase în 2009 un parteneriat cu AstraAsigurări, una dintre puţinele companii mari cu capital românesc,pentru lansarea unei poliţe de asigurări de sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO