Bănci și Asigurări

Cele patru bănci controlate de greci au strâns depozite noi de 400 mil. euro în ultimul an

Cele patru bănci controlate de greci au strâns depozite...

Autor: Ciprian Botea

01.09.2014, 19:24 397

Cele patru bănci locale cu acţionariat elen - Alpha Bank, Bancpost, Piraeus şi Banca Românească - aveau depozite atrase de la clientelă de 5,4 mld. euro la sfârşitul lunii iunie, cu echivalentul a 400 mil. euro peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit cifrelor publicate la Atena.

WikiZF: Profilul companiei Bancpost

La nivel individual, creşterile de stoc au fost între 60 mil. euro şi 190 mil. euro, cu o performanţă notabilă în cazul Alpha Bank, cea mai mare bancă locală controlată de greci. Alpha Bank, aflată pe locul opt în sistemul bancar în funcţie de activele deţinute, a raportat un volum al depozitelor de 1,5 mld. euro la jumă­tatea anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013 ritmul de creştere fiind de 15%.

Banca mai are însă de recuperat circa 200 mil. euro pentru a ajunge la vârful atins în 2010, înainte de apogeul crizei datoriilor suverane ale statului elen din vara anului 2011. Criza din 2011 a creat panică printre clienţii băncii locale, care au retras depozite de o jumătate de miliard de euro într-un singur an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO