Bănci și Asigurări

Citi: Cel mai mare risc pentru România e un exit dezordonat al Greciei din euro

Citi: Cel mai mare risc pentru România e un exit dezordonat al Greciei din euro

Autor: Razvan Voican

29.05.2012, 00:02 2041

Cel mai mare risc cu care se con­frun­tă economia românească în acest an este legat de impactul pe care un eventual "exit dezordonat" al Greciei din zona euro l-ar avea asupra percepţiei de risc privind Româniaşi regiunea în ansamblu, afirmă Tibor Pandi, pre­şedintele Citibank România.

"Nu poţi controla reacţia investitorilor. Întrebarea esenţială este dacă vor diferenţia România de ţările vecine sau o vor trata la pachet cu regiunea. Dacă România nu se va diferenţia într-un sens pozitiv, putem avea probleme", spune bancherul care conduce de doi ani operaţiunile americanilor la Bucureşti.

El reia exemplul Poloniei, spunând că această ţară a reuşit să ră­mâ­nă ferită de efectele crizei internaţionale tocmai pentru că s-a detaşat de restul regiunii prin performanţa economiei. "Şi România are datele pentru a se diferenţia, cu atât mai mult cu cât este a doua mare piaţă după Polonia, iar contextul macroeconomic este mulţumitor, cel puţin în compara­ţie cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla fără ajustările din ultimii doi ani."

Citiţi un interviu cu pre­şedintele Citibank România pe zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO