Bănci și Asigurări

Citi: Dobânda BNR va coborî la 5,5% pe an până la sfârşitul lui 2011

Autor: Ciprian Botea

12.01.2011, 23:40 16

Un leu mai slab şi creşterea preţurilor la alimente sunt cei maiimportanţi factori de risc în ceea ce priveşte evoluţia inflaţiei,ceea ce face ca BNR să aibă în continuare o sarcină dificilă,potrivit unui raport al Citi.

Analiştii băncii se aşteaptă totuşi ca inflaţia să coboare la circa4% în 2011 de la aproape 8% anul trecut. "Deficitul consistent decerere şi caracterul temporar al vârfului de inflaţie determinat decreşterea TVA ne fac să credem că BNR va relaxa moderat politicamonetară pe parcursul acestui an", spune Ilker Domac, economist încadrul Citi pentru pieţele emergente din regiune. Astfel, analiştiiCiti estimează că BNR va reduce dobânda de politică monetară la5,5% pe an până la sfârşitul lui 2011 faţă de un nivel de 6,25% pean în prezent. La începutul acestei luni, BNR a decis să menţinăneschimbată dobânda cheie, aceasta fiind a cincea şedinţă peprobleme de probleme de politică monetară la rând în care rata nueste modificată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO