Bănci și Asigurări

City Insurance asteapta venituri din prime de 1,3 mil. euro

12.10.2006, 17:59 32

Compania de asigurari City Insurance, specializata pe asigurari de calatorie, si-a propus in acest an sa atinga venituri in valoare de 1,3 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Nu am urmarit o crestere spectaculoasa in acest an", a spus Nicolae Musat, directorul general al companiei.
La noua luni compania a inregistrat venituri de 750.000 de euro, in crestere cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daunele platite de companie au crescut intr-o proportie si mai mare decat veniturile, ajungand la 80.000 de euro, cu 20% mai mult fata de primele noua luni din 2005. "Aproximativ 95% din daune au fost platite pe asigurarile medicale", precizeaza Musat. Cea mai mare dauna platita a fost de 30.000 de euro, pentru un accident din Turcia.
Cea mai mare pondere in cifra de afaceri, de aproximativ 80%, o au asigurarile de calatorie. La noua luni compania incheiase 150.000 de asigurari de calatorie, acelasi numar de asigurari fiind incheiate pe tot anul trecut. Asigurarile de calatorie sunt urmate, ca pondere in cifra de afaceri, de asigurarile de bunuri si de asigurarile CASCO. Odata cu lansarea noului site, compania are in vedere o noua strategie de piata si anume vanzarea de asigurari on-line.
"Prin lansarea site-ului vrem sa ne marim numarul de polite vandute cu 20% in 6 luni si sa scurtam timpul de solutionare a daunelor de la 15 zile la 5 zile", spune Musat.
In plus, compania si-a marit portofoliul cu asigurarile de riscuri pentru sporturi extreme, pentru schi si pentru bagaje. La inceputul anului viitor compania vrea sa lanseze un nou produs, asigurarea de asistenta rutiera pentru strainatate.
Totodata, reprezentantii companiei si-au propus ca in 2007 sa intre pe piata asigurarilor din Italia, prin deschiderea de birouri la Milano si Napoli. Actionarul majoritar este societatea italiana de investitii Puglia Cauzioni, care si-a marit recent participatia de la 70% la aproape 93%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO