Bănci și Asigurări

Clienţii asigurătorilor de viaţă au răscumpărat poliţe de 51 mil. de euro

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

19.09.2013, 09:00 30

Valoarea poliţelor de viaţă răscumpărate anticipat de clienţii asigurătorilor de viaţă a crescut în primele şase luni din acest an cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 225 de milioane de lei (51 mil. euro), potrivit datelor agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Cea mai mare parte a anulărilor de poliţe a fost reprezentată de solicitări de plată integrală (cazuri în care clientul renunţă complet la relaţia cu asigurătorul), care au totalizat 167 de milioane de lei (38 mil. euro), adică 70% din răscumpărările efectuate în prima jumătate a anului. Sumele plătite în contul solicitărilor integrale de plată au crescut cu 12% comparativ cu intervalul ianuarie-iunie din 2012.

Valoarea anulărilor parţiale de plată a scăzut în schimb cu 2%, până la 58 de milioane de lei (13 mil. euro). Deşi statisticile ASF arată că plăţile în contul anulărilor de poliţe cresc de la an la an, companiile de asigurări de viaţă afirmă că numărul clienţilor care solicită anularea contractelor se reduce. Practic, aceasta înseamnă că sunt răscumpărate contracte de valori mai mari. Cele mai multe anulări de poliţe sunt efectuate în contul asigurărilor cu componentă investiţională de tip unit-linked. Clienţii asigurătorilor au răscumpărat anticipat poliţe de viaţă în valoare de echivalentul a 280 mil. euro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO