Bănci și Asigurări

Clienţii BRD efectuează lunar 9 milioane de tranzacţii la ATM-uri

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ciprian Botea

15.10.2013, 21:33 262

Deţinătorii de carduri emise de BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, realizează lunar circa 9 milioane de tranzacţii la cele 1.500 de bancomate din reţeaua băncii, ceea ce înseamnă o medie de circa 4 tranzacţii per client.

Banca are în portofoliu 2,3 milioane de carduri de debit şi credit, fiind cel mai mare emitent local de „plastice”. Oficialii băncii spun că şi utilizarea cardurilor pentru cumpărături la comercianţi este în creştere, numărul acestor operaţiuni fiind cu 20% mai mare în primul semestru din 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

WikiZF: Profilul companiei BRD

Clienţii BRD pot retrage de pe carduri începând din această lună şi banii primiţi din străinătate prin serviciul de transfer Western Union. Banii trimişi prin Western Union sunt creditaţi direct în contul cu card ataşat al destinatarului, astfel că nu mai este nevoie ca acesta să se prezinte la ghişeu pentru a ridica suma necesară.

Clienţii nu plătesc comision pentru încasările prin Western Union. Transferurile din România către alte ţări prin acest serviciu sunt taxate însă cu 7 până la 400 de euro în funcţie de suma transferată.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO