Bănci și Asigurări

Comisionul de garantare perceput beneficiarilor programului START-up Nation a fost redus la 1,95% din valoarea creditului

Comisionul de garantare perceput beneficiarilor...

Autor: Roxana Rosu

29.07.2019, 12:38 112

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a redus de săptămana trecută comisionul de garantare perceput beneficiarilor programului START-up Nation, la 1,95% din valoarea creditului.

“Reducerea costurilor de finantare  reprezinta unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor in accesarea surselor de finantare. Asadar, am reevaluat riscul asociat acordarii garantiilor in cadrul Programului START-up Nation si, pentru a oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor nostri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitari a accesului la creditare. “a declarat Gheorghe Lapadat-Director general FNGCIMM.

Fondul este unul dintre principalii parteneri ai programului Start-Up Nation, oferind un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank şi Banca Transilvania. În cadrul programului, obligatiile de rambursare sunt garantate în proporţie de maxim 80%.

Comisionul se va aplica garanţiilor noi emise în favoarea beneficiarilor programului, inclusiv celor care au situaţii financiare încheiate, cu condiţia ca la data solicitării creditului garantat să aibă o vechime mai mica de 36 de luni de la data infiinţării.

Comisionul de garantare este o cheltuială eligibilă, care poate fi decontată din ajutorul financiar nerambursabil acordat prin Start Up Nation.

La prim etapă a Programului au participat circa 5100 de antreprenori care au luat credite de aproape 1 miliard de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO