Bănci și Asigurări

Companiile au mai mulţi bani în conturi: refuzurile la plată au scăzut cu 35% în primul semestru

Companiile au mai mulţi bani în conturi: refuzurile la...

Autor: Ciprian Botea

22.07.2014, 00:07 130

Băncile au refuzat la plată cecuri şi bilete la ordin de 3,5 mld. lei (790 mil. euro) în primul semestru, în scădere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce marchează o îmbunătăţire a nivelului lichidităţilor firmelor.

Media lunară a refuzurilor la plată a fost de puţin peste o jumătate de miliard de lei în primul semestru, excepţia fiind reprezentată de luna aprilie, când au fost consemnate peste 930.000 de refuzuri, potrivit datelor BNR. Comparativ, anul trecut s-au înregistrat mai multe vârfuri lunare de un miliard de lei.

„Se poate observa o scădere a sumelor refuzate la plată în primul semestru pe fondul revenirii economice şi al îmbunătăţirii continue a condiţiilor financiare. Dobânzile interbancare au scăzut pe fondul unui ciclu de relaxare a dobânzii de politică monetară  şi a unei lichidităţi excedentare în sistemul bancar. Aeastă îmbunătăţire pare strâs legată şi de numarul în scădere al insolvenţelor“, au comentat analiştii UniCredit Ţiriac Bank.

WikiZF: Profilul companiei UniCredit Ţiriac Bank

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO