Bănci și Asigurări

Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară: „Cred că piaţa va rămâne într-o zonă de creştere de 10% anul viitor”

Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al...

Autor: Georgiana Mihalache

02.11.2017, 12:21 298
Piaţa de asigurări va rămâne într-o zonă de creştere de 10% anul viitor, în prezent creşterea primelor subscrise fiind de 8%. El a precizat că deocamdată nu sunt clienţi cu risc ridicat în piaţa RCA şi a menţionat că nu vor creşte tarifele la RCA. „Va fi foarte greu pentru asiguratori să ne convingă că tarifele trebuie majorate”, a spus Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, la ZF Insurance Summit, prima ediţie a conferinţei organizată de Ziarul Financiar. „Sper ca piaţa să se reaşeze, dar se află într-un moment de resetare pentru că asigurările generale au trecut printr-o situaţie delicată. Ne-am aflat la periferia Europei. Nu se poate să discutăm de tarife plafonate într-o piaţă în care activitatea importantă se regăseşte în zona marilor corporaţii. Trebuie să ne concentrăm în a construi planuri obligatorii de business pe termen lung”, a spus Cornel Coca Constantinescu. Alte declaraţii:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO