Bănci și Asigurări

Consiliul Concurenţei investighează o parte a firmelor de reparaţii din reţeaua Auto Italia şi Uniqa Asigurări privind posibila încălcare a legislaţiei concurenţei

Consiliul Concurenţei investighează o parte a firmelor...

Autor: Mircea Nica

26.11.2021, 00:05 354

Consiliul Concurenţei a declanşat o no­uă investigaţie pe piaţa serviciilor de reparare a autovehiculelor, de această dată fiind vizată Auto Italia Impex, o parte a firmelor de repa­ra­ţii autorizate din reţeaua Auto Italia şi Uniqa Asigurări, potrivit informaţiilor trans­mi­se de reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă are indicii că Auto Italia Impex, 27 dintre firmele de repa­ra­ţii autorizate din reţeaua sa şi Uniqa Asigurări şi-au coordonat comportamentul, având ca scop stabilirea tarifelor, discoun­tu­rilor şi a altor condiţii de tranzacţionare pe piaţa serviciilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor din România.

În acest context, Consiliul a efectuat ins­pec­ţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale Auto Italia Impex, Uniqa Asigurări şi pa­tru dintre reparatorii autorizaţi vizaţi de in­ves­tigaţie privind o posibilă încălcare a legis­laţiei în domeniul concurenţei.

Documentele ridicate în cadrul inspec­ţi­ilor se află în analiza autorităţii române de con­curenţă, în cadrul procedurilor specifice inves­tigaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO