Bănci și Asigurări

Continuă scumpirea euro: 4,37 lei la ghişeele băncilor

Continuă scumpirea euro: 4,37 lei la ghişeele băncilor

Foto Shutterstock

Autor: Razvan Voican

28.09.2011, 00:01 289

Tendinţa de scumpire a euro a ajuns să se reflecte la casele de schimb ale băncilor în preţuri de 4,35 - 4,37 lei la vânzare, printre cele mai ridicate cotaţii fiind la Alpha Bank şi BRD.

BNR a calculat ieri un curs de 4,3112 lei pentru un euro, în creştere cu 0,3% faţă de ziua precedentă, noul nivel reprezentând cel mai ridicat curs înregistrat din noiembrie 2010. În schimb, zlotul şi forintul au mai recuperat din pierderile puternice în ultimele săptămâni.

În a doua parte a şedinţei de tranzacţionare cotaţiile de pe piaţa valutară au scăzut uşor, însă au rămas deasupra pragului de 4,30 lei/euro. Analiştii apreciază că BNR nu mai este atât de preocupată de deprecierea leului prin prisma in­flaţiei, însă nu va permite o creştere prea mare a cursului dincolo de 4,30. Totuşi, pe piaţa mo­ne­tară dobânzile ROBOR au rămas la ni­ve­lu­ri­le ridicare din zilele trecute, situându-se pes­te do­bânda-cheie de 6,25% pentru scaden­ţe­le por­nind de la o săptămână în sus. O in­ter­ven­ţie a BNR în favoarea leului ar an­trena creş­teri ale dobânzilor pe piaţă, însă până acum în afară de o informaţie a Reuters privind vânza­rea indi­rec­tă a 20 mil. euro joia trecută nu există indicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO