Bănci și Asigurări

Corina Cucoli, Aviva, nou manager regional la Uniqa

04.03.2008, 20:30 215

Corina Cucoli, fostul director de bancassurance si parteneriate al companiei de asigurari de viata Aviva, va fi numita in functia de manager regional al grupului austriac Uniqa, prezent in Romania prin Astra-Uniqa, au declarat pentru ZF surse din piata.
Noul manager regional al austriecilor isi va incepe activitatea in aprilie la sediul central al grupului din Viena. Responsabilitatile ei vor fi la nivel regional, cu posibilitatea sa coordoneze si operatiunile din Romania, insa deocamdata nu exista mai multe detalii despre fisa postului sau vreun anunt oficial privind aceasta mutare, au declarat sursele citate.
Cucoli are o experienta de circa patru ani in compania Aviva in Romania, unde a fost business development manager si, mai tarziu, director de parteneriate si bancassurance. Anterior, Cucoli fost country manager la compania de consultanta in management IMC Romania, avand in CV experienta in resurse umane.
Noul manager al Uniqa a fost unul dintre oamenii-cheie ai Aviva in perioada campaniei de aderare la fondurile de pensii obligatorii, coordonand trainingurile si actiunile de motivare (roadshow) ale celor 30.000 de agenti ai companiei.
Un alt manager roman care a ajuns sa aiba responsabilitati la nivel regional este Violeta Ciurel, fostul director general al ING Asigurari de Viata, care de peste patru ani lucreaza la sediul central al ING din Amsterdam, functia ocupata in prezent fiind cea de director de relatii internationale. Uniqa este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Austria, cu oepratiuni in mai multe tari din regiune. Grupul a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de peste 5,2 miliarde de euro si un profit brut de 340 de milioane de euro.
Pe piata locala, Uniqa detine 50% plus o actiune din Astra-Uniqa, asigurator care a raportat pentru primele noua luni ale anului trecut afaceri de 82 de milioane de euro, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada din 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO