Bănci și Asigurări

Costurile marite au redus profitul Intesa Sanpaolo

24.03.2008, 18:51 11

Filiala locala a grupului italian Intesa Sanpaolo a incheiat anul trecut cu un profit brut de 5,5 mil. euro, in scadere cu 22% fata de castigul din 2006, conform datelor publicate de banca-mama.
Activele bancii s-au situat la 1,79 mld. lei (circa 500 mil. euro), marcand o crestere cu 63% fata de 2006. Cresterea a fost sustinuta de dinamica rapida a creditelor, soldul urcand anul trecut cu 99%, pana la 1,12 mld. lei (309 mil. euro).
"Romania este o piata strategica si o prioritate pentru dezvoltare accelerata a grupului Intesa Sanpaolo. Pentru sustinerea acestei dezvoltari, Intesa Sanpaolo va beneficia si de o crestere substantiala a capitalului social", afirma Nicola Calabro, directorul general (CEO) al Intesa Sanpaolo Bank Romania. Desi venitul operational a urcat cu 52,5%, pana la 24,6 milioane de euro, si costurile operationale au avut o dinamica apropiata, de 43%, insumand 18,3 mil. euro. Reteaua de unitati a urcat pana la 50 la sfarsitul lui 2007, iar numarul clientilor la circa 47.000. Depozitele atrase de la clienti au urcat anul trecut cu 27%, pana la 647 milioane de lei (aproape 180 de milioane de euro).
"Pentru anul in curs obiectivul nostru este sa ne impunem pe piata ca o banca universala in urma unei cresteri strategice in zonele cele mai atractive ale tarii. In acest sens vor fi lansate o serie de produse si servicii noi pe partea de retail, iar reteaua teritoriala a bancii va ajunge la 90 de unitati la finalul acestui an", spune Riccardo Parasporo, chief business officer al Intesa Sanpaolo. Deocamdata, Intesa Sanpaolo Romania ramane printre filialele din regiune cu cele mai slabe performante financiare, functionand ca banca de nisa.
Grupul italian este insa in plin proces de relansare a operatiunilor de pe piata romaneasca derulate pana anul trecut sub brandul Sanpaolo IMI Bank Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO