Bănci și Asigurări

Creditele IFN-urilor au crescut în doar trei luni cu aproximativ o jumătate de miliard de lei

Creditele IFN-urilor au crescut în doar trei luni cu...

Autor: Liviu Popescu

02.10.2015, 00:06 259
Creditele acordate de instituţiile financiare nebancare (IFN-uri) înscrise în registrul general al BNR cumulau la finele lunii iunie 21,5 miliarde de lei (echivalentul a 5 mld. euro), fiind în creştere cu circa 500 milioane de lei faţă de nivelul atins în primul trimestru din acest an, potrivit datelor BNR. Astfel, efectul curăţării de neperformante în cazul IFN-urilor începe să dispară în contexul în care şi acestea, ca şi băncile, trec printr-un proces de curăţare a portofoliilor de credite neperformante. Comparativ cu nivelul atins în iunie 2014, soldul creditelor a scăzut cu 2% faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Scăderea în termeni nominali a fost de aproximativ 500 mil. lei.
 
Creditele acordate populaţiei de către IFN-urile din Registrul General al BNR cumulau 5 mld. lei la finele lunii iunie, în scădere cu 9% faţă de perioada corespunzătoare din anul trecut, evoluţie determinată în mare parte de declinul cu 50% al împrumuturilor în valută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO