Bănci și Asigurări

Crestere cu 55% pentru Garanta in T1

31.05.2007, 20:19 22

Garanta Asigurari, companie membra a grupului financiar elen National Bank of Greece (NBG), a subscris pe primele trei luni ale acestui an prime brute in valoare de 21,2 milioane de lei (6,27 mil. euro), in crestere cu 55% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut. Evolutia Garanta a fost superioara ritmului de crestere de 41% inregistrat de piata asigurarilor din Romania pe primul trimestru al anului.
"Dezvoltarea portofoliului de clienti datorita extinderii activitatii grupului NBG in Romania, precum si efectele benefice ale viitoarei fuziuni cu NBG Asigurari, au stat la baza cresterii primelor brute subscrise din activitatea de asigurare", a declarat Daniela Grigore, directorul general adjunct al Garanta Asigurari. Asiguratorul este in proces de fuziune cu NBG Insurance (fosta Alpha Insurance), societate cumparata de grupul NBG la sfarsitul anului 2005.
Asigurarile generale continua sa domine portofoliul Garanta Asigurari pe primul trimestru cu o pondere de 90,03%, in timp ce restul de 9,97% este reprezentat de subscrierile pe asigurari de viata. "Asigurarile care procentual au inregistrat cea mai mare crestere au fost asigurarile de viata si asigurarile de credite. Aceasta crestere a fost influentata de incheierea de noi contracte de asigurare cu institutiile bancare, contracte ce vizeaza ambele liniii de asigurare", a explicat Grigore. Valoarea totala a daunelor brute platite pe primele trei luni ale anului curent de Garanta a fost de 5 mil. euro, din care despagubirile platite pe asigurari generale au reprezentat 98,71%. Compania a inregistrat pe primul trimestru al anului un profit preliminar net de 1,36 mil. euro.
"Vom continua sa ne concentram eforturile pe dezvoltarea produselor de tip bancassurance, a asigurarilor de credite si vom incerca si abordarea de noi produse", a afirmat oficialul Garanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO