Bănci și Asigurări

Criza coronavirusului. Sergiu Manea, BCR: Este foarte important ca această cădere economică să nu se transforme în depresie economică însoţită de o criză financiară. Continuăm creditarea. „Principala noastră preocupare, după asigurarea integrităţii operaţionale a băncii, este de a maximiza şansele companiilor de a supravieţui căderii economice“

Sergiu Manea, CEO al BCR: Principala noastră preocupare, subsecventă asigurării integrităţii operaţionale a băncii, este de a ma­xi­miza şansele companiilor din Româ­nia de a supravieţui acestei căderi econo­mice şi a maximiza şansele ca un nu­măr cât mai mare de locuri de muncă să fie salvate.

Sergiu Manea, CEO al BCR: Principala noastră preocupare, subsecventă asigurării integrităţii operaţionale a băncii, este de a ma­xi­miza şansele companiilor din Româ­nia de a supravieţui acestei căderi econo­mice şi a maximiza şansele ca un nu­măr cât mai mare de locuri de muncă să fie salvate.

Autor: Claudia Medrega

25.04.2020, 18:52 1605

Declinul economic care va urma în urma crizei cor­onavirusului este foar­te important să nu se trans­forme în depre­sie eco­nomică, însoţită de o criză finan­ciară, în opinia lui Sergiu Manea, CEO al BCR.

„Principala noastră preocupare, subsecventă asigurării integrităţii operaţionale a băncii, este de a ma­xi­miza şansele companiilor din Româ­nia de a supravieţui acestei căderi econo­mice şi a maximiza şansele ca un nu­măr cât mai mare de locuri de muncă să fie salvate. Este foarte important ca aceas­tă cădere economică să nu se trans­forme în depresie economică înso­ţită de o criză financiară în lunile sau anii ce vor veni“, a spus ieri şeful BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală.

El a arătat că BCR rămâne des­chisă pentru business şi continuă acti­vitatea de creditare, conform apeti­tului şi standardelor de risc, în con­textul crizei coronavirusului, banca apro­bând în ultima lună finanţări noi pen­tru clienţi companii în valoare de apro­ximativ 500 mil. euro.

„În perioada 16 martie - 16 aprilie , de când s-a instalat  starea de urgenţă, BCR a aprobat finanţări noi pentru clienţi corporate în valoare de apro­xi­mativ 500 mil. euro, reprezentând finan­ţări de investiţii, achiziţii şi capital cir­culant. Beneficiarii acestor aprobări sunt companii preponderent din sec­toa­rele energie, agricultură, industria ali­mentară, produse de consum non­ciclice. Noi continuăm activitatea de cre­ditare conform apetitului nostru de risc şi conform standardelor noastre de risc, fără să ne oprim. În fiecare mier­curi avem comitet de credit şi sunt mul­te titluri pe agendă. Onorăm în con­tinuare solicitările clienţilor noştri“.

În cadrul prgramului IMM Invest, BCR a primit un plafon de 3,4 miliarde de lei. Consi­derând garantarea de 80%, banca anticipează că va acorda în jur de 4 mld. lei credite pentru IMM, dublând practic portofoliul de credite IMM.

Modelul BCR este de a susţine în continuare creditarea, dar o creditare sustenabilă, după cum a spus şi Dana Dima, vicepreşedinte retail şi private banking la BCR.

În ceea ce priveşte deciziile de amânare la plată a creditelor pentru clienţii care au fost afectaţi direct sau in­direct de criza coronavirusului, Dana Dima a spus că în cazul băncii peste 20.000 de clienţi care au 24.000 de credite au aplicat până în prezent pen­tru amânarea ratelor la împrumuturi.

Vicepreşedintele BCR anticipează că până în 15 mai, când expiră starea de urgenţă, ponderea creditelor amânate la plată în cazul BCR nu va depăşi 10% din portofoliul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO