Bănci și Asigurări

CSA a anulat rezerva de 60% pentru RCA

31.03.2008, 19:12 15

Companiile de asigurari nu vor mai fi obligate sa constituie o rezerva suplimentara de 60% din primele brute subscrise lunar din asigurarile de raspundere civila auto (RCA), dupa ce Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis saptamana trecuta anularea ordinului care prevedea acest lucru.
Ordinul CSA urma sa se aplice de la 1 aprilie. Decizia de a introduce aceasta rezerva a fost luata la sfarsitul lunii decembrie si initial trebuia aplicata de la 1 ianuarie, insa a fost amanata.
Valoarea rezervei suplimentare urma sa fie calculata la sfarsitul fiecarei luni, prin aplicarea unui procent de 60% asupra valorii primelor brute subscrise in luna respectiva pentru contractele RCA.
"Consiliul CSA a hotarat la 25 martie ca societatile autorizate pe RCA sa nu mai constituie si sa mentina o rezerva tehnica suplimentara pentru acest tip de polite.
In acest sens, va fi emis un nou ordin care va anula intrarea in vigoare a precedentului act normativ, urmand ca rezervele de dauna si de daune neavizate ale asiguratorilor sa fie controlate mai riguros", au declarat reprezentantii CSA, citati de Mediafax.
Valoarea primelor brute subscrise anul trecut de asiguratori din polite RCA a trecut de 440 de milioane de euro.
In prezent, 16 companii sunt autorizate de CSA pentru vanzarea politelor de asigurare de raspundere civila auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO