Bănci și Asigurări

CSSPP: avertisment pentru Aviva Viata

29.02.2008, 17:40 20

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a avertizat ieri in scris compania Aviva Asigurari de Viata "pentru transmiterea de de informatii eronate catre CSSPP si catre public".
In perioada 16 noiembrie - 11 ianuarie, Aviva Asigurari de Viata, care administreaza fondul de pensii facultative Pensia mea, a raportat un numar mai mare de participanti decat cel real la acest fond de pensii.
Oficialii Aviva au motivat anterior raportarea inexacta a numarului de participanti printr-o eroare de calcul: clientii care aveau contributie atat in nume propriu, cat si din partea angajatorului au fost numarati de doua ori.
Astfel, Aviva raporta circa 8.000-9.000 de participanti la fondul sau de pensii facultative, cand de fapt numarul era doar putin mai mare de 5.000.
"A fost o eroare de IT pe care ne-o asumam. Este important ca banii clientilor nu au fost afectati in niciun fel", a comentat Shah Rouf, CEO al grupului Aviva in Romania.
Aceasta este a treia sanctiune data prin avertisment scris de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, dupa ce anterior alte doua companii de pensii facultative (ING si BCR) fusesera atentionate in scris pentru alte abateri.
Pe piata de pensii facultative evolueaza in acest moment cinci companii de administrare, a sasea (Raiffeisen Asset Management) neavand inca autorizarea Comisiei pentru fondul de pensii facultative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO