Bănci și Asigurări

CSSPP schimba din nou regulile loteriei: toate fondurile vor primi clienti in mod egal

CSSPP schimba din nou regulile loteriei: toate fondurile vor primi clienti in mod egal

Crinu Andanut, Allianz-Tiriac Pensii: Vom reevalua situatia conflictuala cu CSSPP

08.02.2010, 23:07 37

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) aschimbat din nou regulile pentru repartizarea aleatorie aclientilor (loteria celor care nu si-au ales singuri fondul), toatefondurile de pensii urmand sa primeasca participanti in modegal.

Schimbarea vine dupa ce la sfarsitul anului trecut Comisia adecis ca fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) cu ocota de piata mai mare de 20% - ING si Allianz-Tiriac - sa fieexcluse timp de doi ani de la repartizarea aleatorie aparticipantilor, incepand cu 2010, cele doua fonduri urmand sapiarda astfel circa 350.000 de clienti. In urma acestei decizii,cele doua fonduri, impreuna cu Asociatia pentru PensiileAdministrate Privat din Romania (APAPR), au dat in judecata CSSPP,iar la sfarsitul lunii trecute Curtea de Apel Bucuresti a suspendatnorma Comisiei care prevedea aceasta modificare.

Vinerea trecuta insa CSSPP a publicat in Monitorul Oficial onorma pentru o noua schimbare a regulilor loteriei, in urma careiatoate fondurile vor primi clienti prin loterie, in mod egal, inconditiile in care pana acum repartizarea s-a facut proportional cucota de piata.

"CSSPP a identificat solutia optima care sa corespunda atatprincipiilor institutiei privind asigurarea unei piete eficiente sia unui mediu concurential cat si eforturilor depuse deadministratori pentru atragerea de noi participanti", au declaratoficialii Comisiei.

La repartizarea aleatorie ajung persoanele cu varste de pana la35 de ani, care nu isi aleg un fond de pensii in primele patru lunide la obtinerea primului loc de munca. In 2009 circa 330.000 depersoane au ajuns la loteria pensiilor private. 

"Din punctul de vedere al Allianz-Tiriac Pensii, astept caaceasta noua modificare sa intre in vigoare. Vom reevalua situatiaconflictuala pe care o avem acum cu CSSPP, pentru ca nu este infolosul nimanui", a declarat Crinu Andanut, directorul general alAllianz-Tiriac si presedintele APAPR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO