ZF 24

Cum evoluează cursul de schimb joi dimineaţa

Cum evoluează cursul de schimb joi dimineaţa

Autor: Vlad Popescu

29.05.2014, 10:29 254

Pieţele din Austria, Luxemburg, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia şi Elveţia rămân închise joi, zi declarată nelucrătoare pentru a sărbătorii "Înălţarea" după calendarul Catolic.

Leul va stagna, probabil, joi şi în zilele următoare pe fondul unor pieţe lipsite de evenimente şi având în vedere că Ministerul Finanţelor Publice nu a anunţat calendarul de finanţare pentru luna iunie, potrivit unui dealer.

În regiune, forintul şi zlotul afişează de asemenea variaţii nesemnificative faţă de euro.

Cursul de schimb anunţat miercuri de BNR a urcat foarte uşor, la 4,3981 lei/euro, cu 0,23 bani peste referinţa de marţi, şi se menţine aproape de cel mai redus nivel din ultimele 10 luni.

Pentru dolarul SUA, BNR a publicat un curs de 3,23 lei, în urcare cu 0,94 bani.

Rata BNR pentru francul elveţian a scăzut din nou, la 3,5956 lei/franc, faţă de 3,5972 lei/franc în şedinţa anterioară. Banca centrală nu a mai publicat un curs mai redus pentru franc din 7 noiembrie 2013, când rata a fost de 3,5945 lei/franc.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO