Bănci și Asigurări

Cum evoluează cursul de schimb luni dimineaţă

Cum evoluează cursul de schimb luni dimineaţă

Autor: Marius Oncu

18.08.2014, 10:46 406

Băncile comerciale din România nu au tranzacţionat vineri, piaţa locală fiind închisă pentru sărbătoarea religioasă "Adormirea Maicii Domnului".

După aproximativ o oră de schimburi, euro era cotat luni dimineaţă pe piaţa interbancară la 4,4340 - 4,4370 lei, cursul fiind în declin comparativ cu primele tranzacţii ale zilei şi faţă de cotaţia la care s-au derulat tranzacţii pe leu spre sfârşitul zilei de vineri. Moneda europeană a fost tranzacţionată joi în jurul orei 16:30 la 4,4360 lei, fără o variaţie semnificativă faţă de miercuri.

Maximul primei ore a fost înregistrat la 4,4480 lei/euro, nivel apropiat de finalul şedinţei de vineri, dar a coborât rapid, iar minimul a fost consemnat la 4,4355 lei/euro.

Leul nu a înregistrat mişcări semnificative în şedinţa de joi, însă s-a depreciat uşor în sesiunea de vineri, la care nu au participat actorii locali. Creşterea indicilor bursieri europeni sugerează că aprecierea ar putea continua, arată într-o notă pentru investitori, economistul şef al ING Bank România, Vlad Muscalu.

În regiune, forintul s-a apreciat cu 0,1%, iar zlotul s-a întărit faţă de euro cu 0,3%.

Dobânzile practicate de băncile comerciale la plasamentele în lei pe termen de o zi au au scăzut luni la 0,3% - 0,7% pe an, de la 0,59% - 1,09% pe an joi.

Cursul anunţat de Banca Naţională a României a crescut joi nesemnificativ, cu 0,25 bani, la 4,4372 lei/euro.

Pentru dolar, BNR a anunţat o paritate de 3,3154 lei, în scădere cu 0,44 bani faţă de ziua precedentă. Francul elveţian s-a întărit cu 0,75 bani comparativ cu miercuri şi a ajuns la 3,6614 lei.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO