Bănci și Asigurări

Cursul rămâne aproape de 4,52 lei/euro pe o piaţă agitată

Autor: Monica Juganaru

27.09.2012, 00:00 74

Leul a rămas pe depreciere uşoară la finalul sesiunii interbancare de ieri, cursul fluctuând aproape de 4,52 lei/euro după o şedinţă cu volume semnificative de valută schimbată, potrivit dealerilor.

Şi valutele din regiune consemnau scăderi uşoare, iar bursele europene au rămas pe roşu după ce manifestaţia antiausteritate de marţi-seară de la Madrid a degenerat în violenţe între protestatari şi forţele de ordine, iar un oficial al Fed s-a arătat neîncrezător în perspectivele de scădere a şomajului. BNR a anunţat ieri un curs de referinţă cu 0,24 bani mai ridicat decât în şedinţa precedentă, de 4,5168 lei/euro.

Pentru moneda americană, referinţa oficială a urcat cu 0,8 bani, la 3,5079 lei/dolar. Dobânzile pentru depozitele cu scadenţa la o zi au coborât uşor, la 4,63 - 5,13% pe an. Totodată, randamentele pentru depozitele cu scadenţa la o săptămână se plasau la 4,77-5,27% pe an, mai jos faţă de nivelul de marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO