Bănci și Asigurări

Cursul se stabilizează sub 4,46 lei/euro, pe volume foarte mici

Cursul se stabilizează sub 4,46 lei/euro, pe volume foarte mici

Autor: Monica Juganaru

15.06.2012, 00:03 171

Leul s-a apreciat spre finalul sesiunii interbancare de ieri, cotaţiile coborând sub 4,46 lei/euro, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare, în contextul în care sentimentul de pe pieţele financiare rămâne negativ.

Spre finalul şedinţei de ieri, euro era cotat la 4,4580 - 4,4585 lei, cel mai redus nivel al zilei. La jumătatea sesiunii, volumele de valută tranzacţionată crescuseră semnificativ, iar dealerii spun că banca centrală a intervenit din nou indirect pentru susţinerea leului. Evenimentele politice de pe plan local nu au avut un impact vizibil asupra leului, potrivit dealerilor.

"Cu un nivel de încredere în jur de 20%, o încercare de suspendare a preşedintelui ar putea avea succes, însă probabil ar avea un impact negativ asupra pieţelor leului", potrivit unui raport al ING Bank. BNR a stabilit joi un curs de referinţă apropiat de cel de miercuri, la 4,4595 lei/euro.

Băncile practicau joi dimineaţă dobânzi de 4,98% - 5,43% pe an pentru plasamentele cu scadenţă la o zi, uşor mai sus faţă de cele de miercuri. Dobânzile practicate pentru sumele plasate pe termen de o săptămână au stagnat la 4,96 - 5,46% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO