Bănci și Asigurări

Cursul urcă la un nou maxim istoric şi îşi continuă marşul spre pragul psihologic de 4,7 lei/euro

Cursul urcă la un nou maxim istoric şi îşi continuă...

Autor: Claudia Medrega

11.01.2019, 00:07 2178

Incertitudinile create de politicile economice şi dez­echi­librele macroeconomice interne intensifică percepţia de risc, într-un context caracterizat şi de volatilitate pe pieţele financiare internaţionale, ducând cursul de schimb la un nou record istoric.

Moneda naţională a continuat să se deprecieze ieri, pierzând teren în faţa euro, iar cursul de schimb leu/euro a atins un nou maxim istoric, de 4,6764 lei/euro, îndreptându-se încet spre pragul psihologic de 4,7 lei/euro.

BNR pare să tolereze mişcarea în sus a pragului de confort al cursului leu/euro, în condiţiile în care presiunile de depreciere nu mai sunt domolite de banca centrală.

Deprecierea leului din ultima perioadă a venit şi într-un context regional în care şi alte monede din Europa Centrală şi de Est s-au depreciat în faţa euro.

Cursul de referinţă anunţat ieri de BNR, de 4,6764 lei/euro, este în creştere cu 0,27% faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut. În raport cu nivelul de miercuri, leul a pierdut doar 0,09%. Precedentul maxim istoric, de 4,6722 lei/euro, a fost înregistrat în 9 ianuarie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO