Bănci și Asigurări

Dan Bordeanu, director general adjunct Ardaf: Din toamna, intram pe pensii private

Dan Bordeanu, director general adjunct Ardaf: Din toamna, intram pe pensii private

Dan Bordeanu, directorul general adjunct al Ardaf: Noi speram ca anul acesta sa fie punctul zero, iar pe profit sa trecem in 2008. Trebuie sa curatam portofoliul, sa reducem ponderea asigurarilor auto de la 81%, cat este acum, la 60%, si sa subscriem polite cu grad scazut de risc.

18.06.2007, 20:28 299

Ardaf, companie de asigurari preluata la inceputul acestui an de grupul ceh PPF Investments, intentioneaza sa intre pe piata pensiilor private incepand cu luna septembrie.
Actionarii societatii vor decide in urmatoarea adunare generala ce fonduri de pensii vor administra, insa reprezentantii Ardaf au declarat ca sunt mai interesati de administrarea pensiilor obligatorii (pilonul II), decat a celor facultative (pilonul III).
"Dat fiind termenul strans de autorizare, actionarii vor lua o hotarare in perioada imediat urmatoare. Ca operator care practica toate formele de asigurare, nu puteam sa nu intram pe piata pensiilor private", a declarat Dan Bordeanu, directorul general adjunct al Ardaf.
Pentru a vinde pensii obligatorii, Ardaf trebuie sa isi constituie o societate separata, cu un capital social minim de 4 milioane de euro, potrivit legislatiei in vigoare.
Compania se va alatura astfel celor care s-au inscris deja in cursa pentru pensiile private obligatorii: ING, Aviva, Allianz-Tiriac, BCR, BRD, BT Aegon, Omniasig, Interamerican si societatea slovena Prva, companii care se afla in diverse stadii de autorizare pentru aceasta activitate.
Actionarul majoritar al Ardaf, PPF Investments, intentioneaza sa reorganizeze activitatea companiei in acest an, prima masura luata fiind schimbarea managementului. Un singur membru din noua conducere apartine vechii echipe a companiei. Este vorba de Daniel Barabant, fost director de subscrieri si actual director general adjunct al companiei.
Ceilalti manageri ai Ardaf sunt Daniel Tudor, director general (fostul sef al RAI Asigurari), si doi directori adjuncti: Dan Bordeanu (fost director de departament auto la RAI Asigurari) si Laura Atanasiu (a mai lucrat la ING Asigurari si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor).
"Nu ascund faptul ca ne aflam in plin proces de consolidare a echipei, in plina campanie de recrutare care isi propune atragerea celor mai valorosi specialisti din industria asigurarilor", sustine Bordeanu.
Directorul adjunct al Ardaf spune ca, pana la sfarsitul acestui an, compania ar putea ajunge la break-even, dupa ce anul trecut a raportat o pierdere de aproape 35 mil. euro (peste 122 mil. lei), iar in primul trimestru al acestui an a inregistrat un minus de 8,5 milioane de euro.
Peste 70% din despagubirile platite de Ardaf in primul trimestru provin din anii precedenti, unele dosare de dauna fiind restante inca din 2004.
"Noi speram ca anul acesta sa fie punctul zero, iar pe profit sa trecem in 2008. Trebuie sa curatam portofoliul, sa reducem ponderea asigurarilor auto de la 81%, cat este acum, la 60%, si sa subscriem polite cu grad scazut de risc. O atentie deosebita o vom acorda segmentului corporate", explica Bordeanu.
El spune ca reorganizarea companiei nu va implica inchiderea de unitati teritoriale sau concedierea angajatilor. Pana la sfarsitul lunii august, Ardaf isi va muta sediul central de la Cluj la Bucuresti.
"Actuala structura administrativa de la Cluj urmeaza sa se transforme intr-un centru zonal care va coordona activitatea de subscriere si derularea formalitatilor de lichidare a daunelor desfasurate de 16 dintre sucursalele Ardaf", spune directorul adjunct al societatii. Asiguratorul are in prezent aproximativ 200 de unitati teritoriale.
Din toamna, Ardaf va incepe incepe o campanie de schimbare a imaginii, care va dura doua luni, pentru sublinierea apartenentei la grupul PPF. "Vrem sa consolidam brandul Ardaf", spune Bordeanu. Conducerea Ardaf s-a gandit chiar si la schimbarea numelui companiei, insa diferite cercetari au demonstrat ca brandul este foarte cunoscut, mai ales in Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO