Bănci și Asigurări

Depozitele cu scadenţa peste doi sau trei ani au trecut pragul de 10 miliarde de lei

Eugen Sinca, analist-şef al BCR

Oricum depozitele erau menţinute o perioadă medie de doi ani, iar constituirea lor pe scadenţe de 1-3 luni şi reînnoirea ulterioară în condiţii de reducere a dobânzilor atrăgeau bonificaţii mai mici.

Eugen Sinca, analist-şef al BCR Oricum depozitele erau menţinute o perioadă medie de doi ani, iar constituirea lor pe scadenţe de 1-3 luni şi reînnoirea ulterioară în condiţii de reducere a dobânzilor atrăgeau bonificaţii mai mici.

Autor: Ciprian Botea

16.01.2014, 00:08 114

Depozitele cu scadenţe lungi au ajuns la 10% din totalul depozitelor la termen ale populaţiei după ce bancherii au început să promoveze mai agresiv aceste produse în anii de criză.

Stocul depozitelor constituite pe doi sau trei ani de clienţii persoane fizice a depăşit nivelul de 10 miliarde de lei (2,3 mld. euro) la sfârşitul lunii noiembrie 2013, ritmul de creştere a stocului accelerând faţă de lunile anterioare, arată datele BNR. Deter­minantă pentru această mişcare a fost scăderea ratelor de dobândă la depozitele pe termene scurte.

Creşterea faţă de luna octombrie este de echivalentul a 300 milioane de lei, dublu faţă de octombrie şi septembrie. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut depozitele cu scadenţa mai mare de un an au consemnat un ritm de creştere de 26%, faţă de sub 5% la nivelul întregului portofoliu de depozite atrase de bănci de la populaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO