Bănci și Asigurări

Directorul general al BCR Leasing a plecat din companie dupa sapte ani

Directorul general al BCR Leasing a plecat din companie dupa sapte ani
09.02.2010, 00:00 532

Directorul general al BCR Leasing, Claudiu Stanescu, a plecatrecent din companie, in locul lui fiind numit austriacul ThomasTolazzi, fostul director de risc pe segmentul de clienti corporatedin cadrul BCR, cea mai mare banca de pe piata locala.

BCR Leasing este a doua companie de pe piata de profil, cu ovaloare a bunurilor finantate de 462 de milioane de euro in 2008,potrivit ultimelor date anuale disponibile. Compania nu a publicatrezultate intermediare in 2009. Potrivit unor surse, BCR Leasing ainregistrat o pierdere de 10 milioane de euro anul trecut.

Stanescu, 39 de ani, a fost numit la conducerea BCR Leasing in2003, dupa opt ani in care a activat in cadrul BCR, initial caofiter de credit, iar mai tarziu ca director executiv de sucursala.Leasingul a fost anul trecut una din pietele cele mai lovite decriza, cu o scadere de peste 70%. Potrivit unor estimari, valoareatotala a bunurilor finantate in 2009 de companiile de leasing afost de circa 1,25 miliarde de euro, fata de 4,8 miliarde de euroin anul anterior.

In ultimul an si jumatate companiile de leasing au trecut de laactivitatea de finantare la cea de revanzare a bunurilorrecuperate, in conditiile in care multi clienti nu si-au mai pututplati ratele. Astfel, potrivit unor estimari, firmele au recuperatpeste 15.000 de masini de la rau-platnici, dar si multe echipamentesau chiar imobile. Date oficiale la nivel de piata cu privire lanumarul bunurilor recuperate nu au fost publicate.

BCR Leasing a infiintat anul trecut un site pentru prezentareabunurilor oferite spre revanzare, care numara in prezent circa 600de bunuri, in special autoturisme si camioane.

Claudiu Stanescu nu a putut fi contactat ieri pentrucomentarii.

In ultimul an au avut loc mai multe schimbari in topmanagementul companiilor de leasing. Astfel, in urma cu o luna afost schimbat directorul general al Raiffeisen Leasing, MihaelaMateescu, in locul ei fiind numit Felix Daniliuc. In noiembrie 2009a fost schimbata conducerea Romstal Leasing, in locul lui DemosteneChivulescu fiind numit Gabriel Diamandopol. De asemenea, in maianul trecut au fost inlocuiti primii doi executivi din cadrulTiriac Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO