Prima pagina

Doar patru fonduri de pensii obligatorii sunt pe plus dupa sapte saptamani

10.07.2008, 15:17 20

Patru fonduri de pensii obligatorii din cele 14 care activeaza pe piata aveau randamente pozitive dupa primele sapte saptamani de la lansare, potrivit datelor publicate de administratorii acestora.
Fondurile care erau pe plus la data de 4 iulie sunt ING (randament de 3,64%), BT Aegon (1,29%), AIG (0,25%) si OTP (0,2%). Totusi, aceste rezultate nu sunt inca relevante, din cauza perioadei scurte de timp, iar performantele fondurilor vor putea fi analizate abia dupa cel putin un an de la lansare.
"Rezultatele investitionale ale fondurilor de pensii sunt strans legate de modul in care merge economia romaneasca si, nu in ultimul rand, Bursa. Este imatur sa ne asteptam sau sa lasam impresia ca fondurile vor produce rezultate investitionale de exceptie in conditiile in care suntem conectati si limitati, prin prospectele noastre, la instrumentele investitionale existente pe piata si la rezultatele pe care acestea le aduc", afirma Mihai Coca-Cozma, directorul general al AIG Fond de Pensii, numarul patru pe piata pensiilor obligatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO