Bănci și Asigurări

Dolarul aleargă la maraton: Moneda americană se apreciază din nou în raport cu euro, aproape de maximul ultimelor nouă luni

Dolarul aleargă la maraton: Moneda americană se...

Autor: Ştefan Stan

01.11.2016, 09:47 1079

Indicele dolarului calculat de Bloomberg a rămas aproape de maximul ultimelor nouă luni, după ce datele de luni arată o creştere a consumului în septembrie în SUA cu cel mai rapid nivel idn ultimele trei, în condiţiile în care veniturile au crescut. Aceasta a dus de asemenea la creşterea aşteptărilor pentru o majorare a dobânzii de politică monetară de către FED în decembrie, scrie Bloomberg.

Yen-ul a scăzut cu mai puţin de 0,1% după ce Banca Japoniei şi-a păstrat politica monetară neschimbată, conform estimărilor celor mai mulţi analişti. De asemenea, Banca Japoniei a redus estimările pentru atingerea ţintei de 2% inflaţie pentru începutul anului fiscal 2018. Banca Centrală şi-a refăcut programul monetary în septembrie, pentru a ţinti mai bine obligaţiuni guvernamentale.  

Euro a scăzut cu 0,12% în raport cu dolarul, moneda americană continuându-şi aprecierea în raport cu moneda europeană, până la o cotaţie de 1,0966 dolari/euro.

Lira sterlină de asemenea a pierdut teren în faţa dolarului, la 1,2222 dolari/liră.

La Bucureşti, cursul de schimb înaintea cursului oficial anunţat de BNR era de 4,5022/4,5073 lei/euro şi de 4,0999/4,1067 lei/dolar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO