Bănci și Asigurări

Dumitru Ceraceanu pleaca de la conducerea Asiban

Dumitru Ceraceanu pleaca de la conducerea Asiban

Dumitru Ceraceanu paraseste Asiban dupa sase ani

10.11.2008, 15:50 127

Dumitru Ceraceanu, directorul general al Asiban, unul dintre cei mai mari asiguratori, va pleca in curand din companie, au declarat pentru ZF surse din piata.
Schimbarea are loc in conditiile in care Asiban, preluata recent de francezii de la Groupama, se pregateste de fuziunea cu BT Asigurari si OTP Garancia, celelalte companii detinute de francezi pe piata locala. Compania formata in urma fuziunii se va numi Groupama si, cel mai probabil, va fi condusa de francezul Denis Rousset, actualul director general al BT Asigurari si seful operatiunilor Groupama pe piata romaneasca.
Ceraceanu, in varsta de 57 de ani, ocupa pozitiile de director general si presedinte al Asiban de sase ani, din 2002. A intrat in companie in 1999, pe postul de director comercial organizare management, iar mai tarziu a fost promovat director general adjunct, dupa care a preluat conducerea asiguratorului. In perioada '94-'96, seful Asiban a fost senator, membru in Comisia de Buget-Finante. Ceraceanu este absolvent al Institutului Politehnic (1974) si al Academiei de Studii Economice Bucuresti (1980).
In timpul mandatului lui Ceraceanu, afacerile Asiban au urcat de la 25 de milioane de euro (in 2002) la peste 166 de milioane de euro (2007), ceea ce inseamna o crestere de aproape sapte ori. Asiban a facut anul acesta obiectul celei mai mari tranzactii din piata asigurarilor, fiind cumparata de Groupama cu 350 de milioane de euro, suma care reprezinta mai mult decat dublul cifrei de afaceri a asiguratorului. Cele patru banci care si-au vandut participatiile de 25% fiecare catre francezi - BCR, BRD-SocGen, Banca Transilvania si CEC - au incasat fiecare 87,5 milioane de euro.
Companiile Groupama se pregatesc acum de fuziune, calendarul acestui proces urmand sa fie anuntat de francezi zilele urmatoare. Aceasta va fi cea mai mare fuziune realizata pana acum pe piata romaneasca a asigurarilor. Dupa finalizarea ei, brandurile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia vor disparea de pe piata, planul francezilor fiind sa opereze sub propriul nume.
Groupama a platit peste 450 de milioane de euro pentru a intra pe piata romaneasca prin achizitii, fiind alaturi de Vienna Insurance Group, cel mai agresiv investitor din asigurari.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO