Bănci și Asigurări

Energomontaj a luat 145 mil. lei de la trei bănci. Doi asigurători au fost garanţi

Energomontaj a luat 145 mil. lei de la trei bănci. Doi...

Autor: Ciprian Botea, Radu Bostan

13.03.2015, 00:06 1419

Energomontaj, companie specializată în lucrări de montaj şi mentenanţă pentru centralele electrice, a contractat un credit sindicalizat de 145 milioane de lei de la BRD, Bancpost şi Banca Românească, companiile de asigurări Allianz-Ţiriac şi Groupama participând la acest consorţiu în calitate de garanţi.

„A fost un credit mai vechi pe care l-am prelungit cu BRD şi îl vom mai avea încă doi ani, iar pe non-cash au intrat şi asigurătorii. Prelungirea de credit sindicalizat s-a făcut cu suprasubscriere. Nu am mărit nici cashul şi nici plafonul de credit“, a declarat pentru ZF Horia Ştefănescu, directorul general al Energomontaj, firmă cu capital românesc şi cu afaceri de 90 mil. euro.

Acesta este primul credit sindicalizat acordat pe piaţa locală anul acesta şi este a doua tranzacţie de acest tip care implică şi companii de asigurări. Allianz-Ţiriac mai participase la începutul anului trecut în calitate de garant la un credit acordat de BRD companiei Hidroconstrucţia. Ultimul credit sindicalizat acordat pe piaţa locală fusese în octombrie anul trecut, când BCR şi UniCredit Ţiriac au finanţat producătorul de îngrăşăminte chimice Azomureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO