Bănci și Asigurări

EOS Risq plaseaza asigurarile pentru Petrom

09.12.2004, 00:00 18



Compania de brokeraj in asigurari EOS Risq Romania va intermedia achizitia de asigurari pentru Petrom de la inceputul anului viitor, ca urmare a achizitiei pachetului majoritar de actiuni al companiei de catre grupul austriac OMV, conform unor surse din piata asigurarilor.



EOS Risq este pe plan international brokerul de asigurari pentru OMV. Cea mai mare parte a riscurilor din cadrul programului global de asigurare in care va intra Petrom vor fi plasate direct in strainatate, mai precis la un consortiu de societati de asigurare din Austria printre care sunt Uniqa, WienerStaedtische si Generali.



Pe piata romaneasca vor ramane sa fie plasate doar asigurarile casco si de raspundere civila auto, mai afirma sursele citate.



Politele ramase sunt insa suficient de mari ca sa trezeasca interesul multor companii mari autohtone. EOS Risq a a incheiat 2003 pe locul sapte din punct de vedere al primelor plasate in topul brokerilor de asigurari din Romania (2 milioane de euro) si o cifra de afaceri (comisioane incasate) de 326.000 euro.



Petrom, care este expusa la riscuri imense avand in vedere activitatea sa de extractie, rafinare sI distributie a produselor petroliere,



nu a avut pana acum un program global de asigurare, avand asigurate doar o serie de active cum sunt platformele petroliere.



EOS Risq, care este detinuta de cinci companii de brokeraj din Austria, Franta, Italia, Marea Britanie si Belgia, a anuntat de curand ca printre actionarii sai se va numara si o companie de profil din Germania - grupul Ecclesia.  sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO