Bănci și Asigurări

Erste a raportat un profit net de 262,2 mil. euro în T1, toate băncile deţinute de grupul austriac în Europa Centrală şi de Est fiind pe plus

Andreas Treichl, Erste: Am avut un început bun de an. Performanţa a fost susţinută şi de mediul macroeconomic sănătos din Europa Centrală şi de Est şi de menţinerea tendinţelor pozitive de anul trecut.

Andreas Treichl, Erste: Am avut un început bun de an. Performanţa a fost susţinută şi de mediul macroeconomic sănătos din Europa Centrală şi de Est şi de menţinerea tendinţelor pozitive de anul trecut.

Autor: Roxana Rosu

08.05.2017, 00:05 146

Erste Group a raportat un profit net de 262,2 mil. euro pentru primul trimestru din acest an, în contextul în care volumul creditelor a crescut într-un ritm stabil, în special în segmentul de retail, costurile de risc sunt la minime istorice, iar calitatea activelor a rămas foarte bună, cu o rată a creditelor neperfor­man­te de sub cinci procente, se arată în raportul finan­ciar al grupului austriac.

În primul trimestru al anului trecut, grupul a raportat un profit net atribuibil acţionarilor de 274 mil. euro.

„Am avut un început bun de an, iar profitul net de 262 mil. euro din primul trimestru demonstrează acest lucru. Performanţa a fost susţinută şi de mediul macroeconomic sănătos din Europa Centrală şi de Est şi de menţinerea tendinţelor pozitive de anul trecut: volumul creditelor a crescut într-un ritm stabil în special în segmentul de retail, costurile de risc sunt în continuare la minime istorice, calitatea activelor a rămas foarte bună, cu o rată a creditelor neper­for­mante de sub cinci procente. Astfel, am putut menţine un nivel ridicat de capi­ta­lizare, cu un indice al capitalului comun de rang 1 (Basel 3 imple­men­­­tat parţial) de 13 pro­cen­­te“, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank. El a adăugat că tendinţele de la nivelul grupului se regăsesc şi în plan local, toate subsidiarele Erste având un prim trimestru profitabil în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO