Bănci și Asigurări

Erste face la Jilava un proiect comercial de peste 40 mil. euro

13.08.2007, 20:05 139

Sparkassen Immobilien, divizia imobiliara a grupului austriac Erste, care a anuntat investitii de 500 de milioane de euro pe piata locala, va dezvolta un proiect comercial cu o suprafata de 45.000 de metri patrati in localitatea Jilava, aflata la sud de Capitala, in urma unei investitii de minimum 40 de milioane de euro.
"Valoarea totala a investitiei nu a fost stabilita. Aceasta variaza intre 40 si 70 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Rudolf Schmid, reprezentant al companiei.
Sparkassen Immobilien a cumparat la inceputul acestui an un teren cu o suprafata de 97.000 de metri patrati in Jilava, pentru care a platit 7,4 milioane de euro.
Acesta este cel de-al doilea proiect comercial din zona Capitalei in care este implicata compania, care detine o participatie de 50% din proiectul Sun Plaza, dezvoltat in parteneriat cu EMCT, localizat in sudul Bucurestiului.
Reprezentantii Sparkassen nu au dorit sa ofere mai multe informatii despre viitorii chiriasi ai centrului comercial de la Jilava, motivand ca mai multe informatii vor fi facute publice in momentul prezentarii proiectului.
Grupul financiar Erste, principalul actionar al BCR, cea mai mare banca romaneasca, a adus anul trecut pe piata locala si divizia imobiliara, prima mutare fiind preluarea hotelului Novotel din centrul Capitalei, in urma unei tranzactii de 30 de milioane de euro.
Sun Plaza este cel mai important proiect al companiei pe piata locala, centrul comercial, cu o suprafata inchiriabila de 76.000 de metri patrati, implicand o investitie de aproximativ 150 de milioane de euro.
Sparkassen este activa si pe segmentul spatiilor de birouri, unde are in dezvoltare doua proiecte pe Calea Grivitei din Bucuresti, cu o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 20.000 de metri patrati.
Marile grupuri bancare au inceput sa aduca in Romania si diviziile imobiliare, datorita randamentelor peste media altor state din regiune, dar si a primelor semne de maturizare a pietei. Alaturi de Erste, diviziile imobiliare ale ING sau Volksbank sunt prezente pe piata locala. Investitorii austrieci sunt principalii jucatori de pe piata imobiliara locala, cele mai importante fonduri prezente fiind Immoeast, Europolis sau CA Immo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO