Bănci și Asigurări

Eureko a subscris prime de 5 milioane de euro în S1

Eureko a subscris prime de 5 milioane de euro în S1

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Dumitrache

19.09.2012, 00:00 141

Eureko, un jucător de talie mică din piaţa asigurărilor de viaţă, a subscris prime de 21,4 mil. lei (circa 4,9 mil. euro) în primul semestru, în scădere cu 0,6% faţă de iunie 2011, în timp ce industria asigurărilor a urcat cu aproape 3%.

"A fost un prim semestru dificil, mai ales din cauza turbulenţelor venite din pieţele financiare. Economia este încă într-o perioadă în care toate companiile, indiferent de domeniul de activitate, funcţionează cu mari dificultăţi", a declarat Frans van der Ent, directorul general al Eureko.

Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 2,7% în primele şase luni, la 4,13 mld. lei, pe fondul avansului subscrierilor din poliţe de asigurări generale cu 3,5%, potrivit datelor centralizate de CSA. Potrivit Eureko, primele subscrise de companie pe segmentul asigurărilor de viaţă au înregistrat o creştere de 0,3%, la 15,4 mil. lei. Pe segmentul de asigurări de sănătate, veniturile au scăzut cu 2,5%, la circa 6 mil. lei. Eureko este parte a grupului financiar olandez Achmea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO