Bănci și Asigurări

Eureko creste cu 16% pe sanatate

18.06.2009, 16:18 19

Asigurarile de sanatate sunt singura linie de business care i-a adus companiei Eureko (fosta Intermerican) crestere in primele cinci luni, in timp ce pe asigurari de viata a avut loc o stagnare, iar pe segmentul de asigurari generale afacerile au scazut, avand in vedere ca societatea a renuntat la inceputul lunii mai la vanzarea acestor polite.

Astfel, Eureko a inregistrat o crestere de 16% pe segmentul asigurarilor de sanatate, primele brute subscrise fiind de 4,5 mil. lei (1,1 mil. euro).
"Cresterea vine din retail, pentru ca pe piata corporate clientii au inceput sa isi controleze mult mai atent costurile si sa amane decizia de cumparare a asigurarilor de sanatate pentru angajati", a declarat Frans van der Ent, directorul general al Eureko Romania. La sfarsitul lunii mai compania avea aproape 11.000 de clienti cu asigurari de sanatate.
Pe segmentul asigurarilor de viata primele brute subscrise de Eureko au scazut usor, cu 1%, pana la 15,5 mil. lei (3,7 mil. euro). "Asigurarile de sanatate se vand acum mai usor decat cele de viata pentru ca sunt produse numai pentru un an. O asigurare de viata se incheie pentru minimum 5-10 ani, iar oamenii sunt acum foarte precauti cu asigurarile pe termen lung, pentru ca nimeni nu stie ce se va intampla in urmatorii ani (cu locul de munca, salariul - n.r.)", spune Carmen Radu, directorul adjunct al Eureko.
Asigurarile generale i-au adus companiei subscrieri cu 41% mai mici in perioada ianuarie-mai, de 10 mil. lei (2,4 mil. euro). Per total, afacerile Eureko Asigurari s-au redus cu 14% in primele cinci luni din acest an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 31,1 mil. lei (7,3 mil. euro).
Compania a anuntat recent ca va investi 20 mil. euro in acest an in rebranding si dezvoltare, din care 2,5 mil. euro vor fi alocati deschiderii unei clinici Euroclinic in noul sediul pe care il va avea asiguratorul in zona Piata Muncii din Capitala. Euroclinic este primul spital privat de mari dimensiuni din Romania, detinut de grupul olandez Eureko si construit ca aripa a Spitalului de Urgenta Floreasca, iar noua unitate va fi o clinica Euroclinic care va oferi servicii de medicina de familie, interna, pediatrie, dermatologie sau chirurgie de zi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO