Bănci și Asigurări

Eureko investeste 20 mil. euro

04.02.2009, 18:53 32

Compania de asigurari Interamerican, aflata in proces de rebranding sub numele actionarului olandez Eureko, se va concentra din acest an pe activitatile de pensii private, sanatate si asigurari de viata, avand un plan de investitii de 20 mil. euro.

"Vom investi anul acesta 20 de milioane de euro in consolidarea operatiunilor. Aceasta suma dovedeste forta pe care o are grupul Eureko intr-o perioada de criza globala. Estimam o crestere de 10% la asigurarile de viata in 2009 si de 30% la asigurarile de sanatate", a declarat Frans van der Ent, 41 de ani, country manager pentru Romania al grupului de asigurari Eureko. In acelasi timp, compania a anuntat ca de la 1 mai nu va mai incheia asigurari generale pentru bunuri, polite auto, raspundere civila si Cargo.
"Am luat aceasta hotarare deoarece avem o pozitie minora pe aceasta piata. Date fiind si estimarile pe care le avem pe acest segment, vom renunta de la 1 mai la subscrierea acestor polite, care s-au dovedit a fi complet neprofitabile. Vom continua sa oferim servicii clientilor care au deja incheiate contracte de acest fel", a spus Van der Ent.
Eureko este prezenta in Romania de 14 ani si cu un numar de peste 350.000 de contracte incheiate. In 2008 a inregistrat prime brute subscrie la asigurarile de viata de 34 mil. lei (9,23 mil. euro), in crestere cu 16% fata de 2007. Pentru dezvoltarea segmentului viata, intentioneaza sa lanseze in februarie produse de tip unit-linked (cu componenta investitionala). Pe segmentul serviciilor medicale, incasarile Interamerican au fost in 2008 de 24,5 mil. lei (6.65 mil. euro).
"Anul acesta vom investi 2,5 mil. euro in servicii medicale, inclusiv in policlinici specializate. Am incheiat contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, iar acest contract chiar este un ajutor financiar pentru pacientii care platesc asigurari sociale la stat", a spus Catalin Popa, general manager al spitalului Euroclinic.
Eureko intentioneaza si dezvoltarea segmentului de pensii. Pe pilonul III, compania va lansa inca un fond de pensii facultative cu profil de risc ridicat, Eureko Activ, pe langa cel cu profil de risc mediu, autorizat la finele anului 2008.
"Eureko este in Romania pe termen lung. O alta schimbare este sediul nostru central. Ne vom muta in Olympia Tower din Capitala, in baza unui contract de inchiriere pana in 2016", a precizat van der Ent.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO